НовиниЧеркащинаЯк заощадити та стати енергонезалежним: 10 порад для черкащан

Як заощадити та стати енергонезалежним: 10 порад для черкащан

-

- Advertisment -

Українці не звикли економити енергоресурси, хоча мають одні з найнижчих тарифів на комуналку в Європі. Так, за даними Держстату, у 2016 році одне українське домогосподарство у середньому споживало в місяць 161 кВт/год електроенергії. При цьому в країнах ЄС споживання електроенергії значно більше і становить в середньому 303 кВт/год.

Водночас Україна має найнижчі, у порівнянні з європейськими країнами, тарифи на електроенергію та вартість послуги централізованого опалення.

Щоб стати енергонезалежним та разом з тим зекономити власні кошти, фахівці дають 10 простих порад.

1. Сортуйте сміття та здавайте вторсировину. Так ви дбатимете про навколишнє середовище і зможете повернути частину коштів до вашого бюджету.

2. Грійте ту кількість води, яка потрібна зараз. Щоразу, коли ви нагріваєте повний чайник, а використовуєте лише частину нагрітої води, ви переплачуєте за використаний газ або електроенергію.

3. Вимикайте електроприлади, а не лишайте в режимі очікування. Особливо, якщо тривалий час не перебуваєте вдома.

4. Використовуйте повністю завантажені пральні та посудомийні машини. Це не лише дозволить зекономити електроенергію, а й ваш час.

5. Встановіть LED-лампи та датчики руху на ввімкнення світла. Вони у кількадесят разів економніші, ніж лампи розжарювання.

6. Приймайте душ замість ванни. Це дозволить приблизно удвічі зекономити використання води.

7. Під час гоління та чищення зубів набирайте воду в чашку. Не використовуйте проточну воду, коли в цьому немає великої необхідності.

8. Очищуйте пилотяг перед використанням. У цьому випадку його двигун не нестиме перевантажень і він споживатиме менше електроенергії.

9. Не залишайте зарядні пристрої підключеними до мережі. Деякі зарядні пристрої не вимикаються при досягненні повного заряду ваших гаджетів.

10. Накопичуйте сонячну енергію в оселі протягом дня. Відкрийте гардини та тримайте вікна чистими. Це дасть можливість використовувати більше денного світла замість штучного освітлення.

Матеріал підготовлено в рамках проекту "Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа", що втілюється польським Фондом міжнародної солідарності у співпраці з українськими громадськими організаціями "Інтерньюз-Україна" та "Товариство Лева". Проект реалізується за кошти Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), а також за кошти Програми "Підтримка демократії", що у свою чергу фінансується з Програми польського співробітництва задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Як повідомляв сайт vikka.ua, комунальні заклади Черкас хочуть оснастити сонячними електростанціями 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x