НовиниЧеркащинаРемонт без грошей: на околиці Черкас почали робити скандальну...

Ремонт без грошей: на околиці Черкас почали робити скандальну дорогу (ФОТО)

-

- Advertisment -

Писали листи та звернення, провели акцію, перекрили дорогу і навіть залучили Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Натомість замість асфальту, як і раніше, каміння та бруд. Біль черкащан та жителів сусіднього села Червона Слобода – жахливий стан дороги по вулиці Героїв Холодного Яру, яка не перебуває на балансі жодного органу місцевого самоврядування або служби. Нещодавно ділянку дороги зафрезерували та почали готувати до ремонту. Але очікування місцевих жителів щодо нового покриття здійсниться лише частково. Чому – дізнавався сайт vikka.ua.

Facebook / Юрій Бурко

Кошторисна вартість капітального ремонту дороги на відрізку від проспекту Хіміків до вулиці Чигиринської складає 46 мільйонів. Повної суми владці так і не знайшли. І чи шукали? Адже питання про те, на балансі Черкаського району чи Черкас перебуває вулиця, залишається відкритим.

"Учора розпочався ремонт дороги по вулиці Першотравнева на відрізку траси Р-10 Канів-Чигирин-Кременчук. Але ділянка від переїзду до вулиці Чкалова так і залишилася нічия. Невідомо, до кого вона відноситься. Раніше цей відрізок значився за міським комунгоспом. Після реформування цієї структури у дороги немає правонаступника. До речі, по області таких доріг безліч", – розповіла депутат Червонослобідської сільської ради Юлія Околічна.

Вона зазначила, що після акції протесту питання наче рушило. У Черкаській ОДА дорогу пропонували передати на баланс Червоної Слободи. Але кошторису сільради на утримання дороги не вистачить.

Поки що в осяжному майбутньому дорогу очікує лише частковий ремонт.

"У бюджеті передбачили 10 відсотків від суми кошторису ремонту. Незрозумілим залишилося питання державного фінансування. А дорога все більше стає схожою на танковий полігон. Враховуючи це, ми найгіршу ділянку від вулиці Чигиринської до вулиці Східної відремонтуємо. Якщо буде колись дофінансування, то продовжимо ремонт до проспекту Хіміків", – пояснив начальник управління вуличної інфраструктури Черкаської міської ради Сергій Отрешко.

Він додав, що виділити кошти на ремонт об’єкту державні органи обіцяють вже кілька років.

За словами чиновника, до кінця року планують відремонтувати 400 метрів дороги. Частково це буде нове покриття, частково – ремонт із заміною основи дорожнього одягу, тобто сукупності конструктивних шарів дорожнього покриття.

У свою чергу, начальник відділу дорожнього господарства та оборонно-промислового комплексу Черкаської ОДА Володимир Дмитрієв зазначив, що питання цієї дороги залишається спірним.

"Обговорювалася можливість передати дорогу на баланс Служби автомобільних доріг у Черкаській області. Є різні способи фінансування", – пояснив чиновник та порадив звернутися за відповіддю на питання до Служби автомобільних доріг у Черкаській області.

Справа у тому, що через вулицю Героїв Холодного Яру проходить дорога національного значення Р-10 Канів-Чигирин-Кременчук, а Служба автомобільних доріг області відповідає за ремонт дорожнього покриття вищевказаної траси.

У Службі автомобільних доріг області запевняють, що відрізок дороги не має до них жодного відношення.

"Це дорога не наша і нами не обслуговується", – пояснює прес-секретар Служби автомобільних доріг у Черкаській області Юрій Дубрава.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Гройсман порадів за ремонт дороги на Черкащині.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квітень 2024: рекордне тепло та несподівані зміни в погоді на Черкащині

Квітень 2024 року став найтеплішим місяцем за останні три десятиріччя, перевищивши кліматичну норму на 3º. Про це повідомляє на...

У Черкасах попрощалися з 29-річним навідником

Черкасці провели в останню путь старшого солдата Артема Гензерського. Воїну було 29 років. Про це повідомляє міський голова Черкас...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x