Новини на ВІККАСпортивні новиниУ Черкасах відбувся відкритий чемпіонат області з пейнтболу

У Черкасах відбувся відкритий чемпіонат області з пейнтболу

-

- Advertisment -

Купа фарби, синців та емоцій. Усе це – наслідки відкритого чемпіонату області з пейнтболу. У ньому за звання найвлучніших і найшвидших змагалися спортсмени з Черкас, Умані та Сміли. Всього участь у чемпіонаті взяли 4 аматорських команди та 3 команди спортсменів-професіоналів. Найкращі результати у змаганні показали саме черкасці. Про особливості розривного та запального виду спорту – дивіться в сюжеті далі.

Кілька напружених хвилин – і поле перетворюється на яскраву мозаїку. Це пейнтбол – технічна, спортивна гра, що імітує динамічну бойову ситуацію на обмеженому просторі. А ще, додають учасники гри, це справжній екстрим і не тільки.
Андрій Кравцов, гравець із Умані: «Тут і взаємопідтримка, тактика, динаміка, це корисна річ, але, насамперед, це спорт, потрібний, приємний, корисний…»
Для такої гри використовують спеціальний пневматичний пристрій – маркер – і кульки з водорозчинною фарбою. І хоча кульки желатинові, але б’ють вони добряче, зізнаються гравці. Швидкість польоту такої кулі – 90 км/годину. Тож техніка безпеки понад усе.
Андрій Кравцов, гравець із Умані: «Синці – це дрібниці, найстрашніше – зняти маску, а так… це не такий вже і травматичний вид спорту».

Володимир Полтавський, голова Федерації пейнтболу Черкаської області: «За статистикою, яку ведуть страхові агентства, пейнтбол на достатньо низькому рівні за травматизмом, але ми дуже ретельно контролюємо техніку безпеки, гравці одягають усі необхідні засоби захисту».

Правила цієї гри складніші, ніж у футболі чи баскетболі, наголошують організатори змагань.
Володимир Полтавський, голова Федерації пейнтболу Черкаської області: «Судити складно, тому на майданчику майже стільки ж суддів, скільки і гравців».
Популярність пейнтболу, наголошують організатори турніру, постійно зростає.
Дмитро Козирєв, голова наглядової ради Федерації пейнтболу Черкаської області: «Після того, як київські хлопці посіли друге місце на чемпіонаті світу, то популярність справді зростає. Але не слід також забувати, що пейнтбол – один із найдорожчих видів спорту».
У Черкасах це вже другий відкритий чемпіонат області з пейнтболу. Цього разу змагалися 4 аматорські команди та 3 команди спортсменів-професіоналів. Найкращі результати показали у грі саме черкасці – і з механічним, і з електронним маркером у руках. Наступні змагання в Черкасах заплановані вже на 30 липня.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
попередня стаття
наступна стаття
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

В Умані водійка Lexus сплутала педалі та знесла паркан

Водійка автомобіля Lexus не впоралася з керуванням, в результаті чого зіткнулася з металевим парканом. Про це повідомляє Уманське районне...

Тальнівська громада на війні втратила 54-річного захисника

На російсько-українській війні обірвалося життя захисника Віктора Валерійовича Курасова. Про це повідомляє пресслужба Тальнівської міської територіальної громади. Сьогодні, 29 квітня,...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x