НовиниЧеркащинаЖителям Катеринополя підкинули понад 400 тонн курячого посліду

Жителям Катеринополя підкинули понад 400 тонн курячого посліду

-

- Advertisment -

У суботу, 29 липня, за кілометр від Катеринополя декілька КАМАЗів із причепами вивантажили, за приблизними підрахунками, понад 400 тон курячого посліду. Про це повідомляють "Вісті Черкащини".

"Ще зранку в повітрі почало смердіти. Вивішувала білизну. Запитую сама себе: невже це щось "чудить" фермер Олександр Лісовий? Його господарство недалеко від Катеринополя. Якраз тоді, вітер звідти ніс неприємний запах, – розповідає жителька вулиці Залізничної Тетяна Ткач. – Виявляється – ні, то не він, а якісь чужі КАМАЗи розвантажуються попід дорогою, що на Вільховець. Я пробігла по вулиці, взяла з собою небайдужих, подзвонила в поліцію. І бігом туди".

Вдалині місцеві жителі побачили три автомобілі, що стояли обабіч дороги в напрямку Вільховця. Підійшовши, люди стали спереду автомобіля і перекрили йому рух. Як з’ясувалося, три автомобілі з причепами приїхали з Канівщини і вже розвантажились. Чекали на четверту автомашину, яка відстала через поломку, але тут під’їхала поліція.

"Ділянку дороги, на якій вивантажено курячий послід, проїжджаю з закритими вікнами і швидкістю 160 км на годину, щоб не задихнутись. Не можна допустити влаштувати гноярку так близько до хат!" – розповідає Дмитро, , який часто у справах їздить у Тальне.

Агроном "УРОЖАЮ" Роман Кравець, який був за відповідального під час розвантаження, пояснює: "Мені сьогодні подзвонили, що виїхали автомобілі з курячим послідом, необхідно забезпечити розвантаження. Курпослід призначений для внесення в ґрунт. А вам, що хімічні добрива краще?"

Після багаточисленних дзвінків дійшли згоди – автомобіль не розвантажувати та повертатись назад.

31 липня жителі вулиці Залізничної відправили колективне звернення начальнику екологічної інспекції в Черкаській області, в Катеринопільську прокуратуру та райдержадміністрацію. Люди вимагають припинити безлад із вивезенням курячого посліду, адже поле знаходиться на схилі. Стоки води будуть нести курячий послід на людські городи, криниці, в долину річки, де випасають худобу, а потім у річку Гнилий Тікич.

Як повідомляв сайт vikka.ua, уманське підприємство оштрафують за забруднення місцевого ставка.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У селі на Черкащині згоріла хата. Причина – порушення правил безпеки

15 червня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що у селі Малий Ржавець Степанецької територіальної громади виникла пожежа...

Директори черкаських шкіл зняли кліп для випускників

Директори черкаських закладів загальної середньої освіти привітали випускників зі святом та записали відеосюрприз. Про це пишуть на сторінці Департаменту...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x