Новини на ВІККАЕкономічні новиниЧеркаських дітей вчать швидкому рахунку (ВІДЕО)

Черкаських дітей вчать швидкому рахунку (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Концентрувати увагу, обробляти інформацію, тренувати пам'ять, нестандартно мислити та бути впевненим у собі. А головне – залучати до роботи одразу дві півкулі мозку. Усього цього черкаські діти навчаються у межах освоєння швидкого рахунку.

Такий мозковий штурм дітям влаштовують кожний урок. Школярі розвивають інтуїцію, уяву, мислення, образні сприйняття та синтез думок. Групові заняття проходять у форматі захоплюючих ігор.

Богдан, школяр: – Я можу присідати і розказувати віршик. Це під час того як ти рахуєш? –Так.

На сьогоднішній день в Україні працює близько 100 філій школи "Соробан". Така школа в Черкасах функціює вже другий рік. За цей час понад три сотні дітей почали навчатися швидкорахуванню.

Тимофій, школяр: – Я навчився рахувати, однозначні, двозначні, трьозначні, чьотирьохзначні числа.

Школа "Соробан" викладає не звичайну математику. Тут пояснюють: ментальну арифметику використовують для гармонійного розвитку всіх відділів дитячого мозку. Малеча за лічені секунди додає, віднімає, множить будь-які числа. Одночасно з цим співає та розказує вірші різними мовами.

Для того, щоб опанувати таку методику, достатньо лише 2 уроки на тиждень занять у школі з тренером і 15 хвилин щоденних онлайн-тренуваннь вдома.

Ельміра, мама школяра: Нам очень нравится! Я очень тщательно отношусь к дополнительным занятиям. На учебу я не делаю больших акцентов, не заставляю учится на 12, само собой так пошло, мы получили похвальный лист, мы стали более организованные.

Як наслідок, кажуть викладачі, під час опанування математичної методики в учнів розвивається вміння моментально ухвалювати інші рішення.

Дар’я Єфременкова, тренер школи "Соробан": Ми вчимо дітей усному рахунку, спочатку вони рахують на таких рахівниках, як у них на парті. Потім цей рахунок вони переносять до себе в уяву і потім вміють швидко рахувати в умі і саме головне що ми задіюємо синхронну співпрацю обох півкуль головного мозку.

Така методика насамперед призначена для дітей віком від 5 до 11 років. В цьому віці засвоєння методики має найкращий результат. Навчання триває 2 роки. Однак, кажуть, навіть після закінчення школи навички залишаються назавжди.

Наталья Кожушна, заступник директора школи "Соробан"в м.Черкаси: Це так само як їзда на велосипеді, от ви їздили все життя на велосопеді, от пів року ви не поїздили, сіли звичайно ви себе будете дискомфортно почувати, але знову сядете потренувавшись і знову поїдете, або на авто. Тобто методика не втрачається.

Найближчим часом черкаська школа планує запровадити подібні заняття й для людей літнього віку від 55 до 85 років.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

У Черкасах затримали зловмисника, який пограбував пенсіонера та втік

За інформацією 60-річного потерпілого, невідома особа вкрала його телефон і швидко зникла. Поліція встановила винуватця. Про це повідомляє пресслужба...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x