Інформація та аналітикаТема дняТема дня: Радикальні зміни в мікрорайоні "Соборний" від депутата...

Тема дня: Радикальні зміни в мікрорайоні "Соборний" від депутата Черкаської міської ради Станіслава Лукирича

-

- Advertisment -

З ранку до вечора в мікрорайоні "Соборний" кипить робота – незвична для тутешніх жителів: вперше за останні десятиліття на 28му окрузі облаштовудть тротуари. Основні перетини по Надпільній, Благовісній, Пастерівській, Богдана Хмельницького та Митницькій врешті наново реанімують. Перехожі на робітників подивляються з радістю та здивуванням.

Євдокія Василенко, жителька м. Черкаси: "Я переходила біля школи, то ідеш і не можна ж ходить. Бажано, щоб зробили це все і було гарно. Оскільки, тоді не йдеш, не перечіпаєшся, можеш любуватися природою."

Округ комфорту – це мрія місцевого депутата Станіслава Лукирича від радикальної партії Олега Ляшка. Він уже два роки як опікується рідним мікрорайоном. За що взятися найперше – довго не вагався – дослухався до місцевих жителів. Ті попросили зручностей не лише автівкам, а й пішоходам.

Станіслав Лукирич, депутат міської ради: "Я подав заявку в ЖКК, що треба зробити тротуари, сфотографував, у якому були вони стані, і до мене прислухались. Так сказати, вибив гроші, роблять Надпільну, Благовісну, по Пастерівській, дуже багато роблять тротуарів, бо дуже тяжко людям було ходити."

Фінанси виділили з міського бюджету. За їх якісне спрямування обранець ручається – роботу перевіряє власноруч. Адже й йому ходити цими шляхами. Станіслав Іванович – народився й виріс в цьому мікрорайоні. Відтак, проблеми місцевості знає до болю. Пам’ятає радянські садочки, які не змінювалися десятиліттями. А тепер з радістю дивиться на дитсадок № 5, в якому виріс він та його донька, а також працювала мама.

Тут виховуються кількасот дітей. Для них в частині приміщень зробили ремонт, постелили лінолеум й поступово переходять до окремих груп.

Левчук Катерина, директор ДНЗ № 5: "Зробили ремонт туалетної кімнати і умивальника в одній із груп. Це від стелі до підлоги, замінено все, що тільки можна було, то звичайно, що санвузол має європейський вигляд."

А до внутрішнього комфорту – зовнішній розквіт, радіє завідувач дитсадка Катерина Левчук. Вона керує закладом з 1977 року, і говорить, лише за останні роки відчула підтримку влади. І силами Станіслава Лукирича жінка вже майже не впізнає заклад через видозміни.

Левчук Катерина, директор ДНЗ № 5:"Ми латали дірки раніше, а на сьогодні чудовий фасад, вимощено плиткою, поремонтовані підвали, де раніше не доходили руки, зараз ці питання всі вирішуються. І нас це дуже радує, бо це для малих черкащан."

Часто заглядає обранець і до інших дошкільних закладів. Намагається не оминути жоден, аби зібрати потреби та необхідності. Наприклад, допомагає відновитися дитсадку № 10. За два роки в закладі з допомоги Станіслава Лукирича розпочали оновлювати склопакети, а також ремонт прилеглої території.

Вікторія Рисіч директор ДНЗ № 10: "Було закінчено заміну вікон, розпочато утеплення фасадів, почали укладати плитку, замінюємо старий асфальт на сучасну плитку. Плануємо оновити спортивний майданчик, закінчити асфальтування і сподіваємось на подальшу співпрацю з нашим депутатом."

Від найменших жителів району – до школярів. За останні два роки значно змінилося й учнівське життя. Станіслав Лукирич велику увагу приділяє комфорту навчання та його безпеці. Зокрема, у 12тій школі започаткована власна ініціатива обранця. Кожному першокласнику ось уже кілька років як депутат дарує персональний щоденник з особливою метою – страхування від нещасного випадку.

Алла Іванова, директор школи № 12 м. Черкаси: "В кінці щоденника кожна дитина має страхувальний поліс де написано ПІБ дитини і страховка на весь навчальний рік. Страхувати потрібно бо маленькі, бігають, треба допомагати у випадку нещасного випадку. Це реально, минулоріч в нас лише дві невеличкі проблеми було. Страхова компанія виплатила кошти батькам, це був перелом руки."

Не будуть більше в закладі й хвилюватися за утеплення на зиму. Відтепер тут новенькі склопакети за міські мільйон і триста тисяч гривень. Минулоріч за сприяння обранця на території школи облаштували тренажерну зону. У депутатських планах ще утеплення рідного закладу та омріяний спортивний майданчик.

Станіслав Лукирич, депутат міської ради: "Вікна міняємо, дах робимо, але в мене була мрія – зробити майданчик сучасний, депутати виділили 1 млн 400 тисяч гривень і ми почали робити цей багатофункціональний майданчик."

Він з’явиться на подвір’ї 12тої школи за місяць. Спортивний майданчик із спеціальним гумовим покриттям для гри у футбол, волейбол, баскетбол і таке інше. Нині саме активно працюють робітники. А за ними вже з очікуванням спостерігають школярі.

Олексій та Олександр, учні школи № 12 м. Черкаси: "Ми займалися на звичайному асфальті. Іноді падали і розбивали коліна, було боляче."

Алла Іванова, директор школи № 12 м. Черкаси:"Раніше це був спортмайданчик просто заасфальтований, і ворота. але було все на асфальті. було не дуже безпечно. Це буде осередок культурно-масовий для нашого району, зможуть займатимуться волейболом, баскетболом, футболом, ручний м’яч, дуже гарно, що така людина допомагає нашому району."

Почесний гість обранець і у кожній багатоповерхівці. Разом із головою ОСББ Лідією Миколаївною, посадовець вчився переходити на самообслуговування. Допоміг мешканцям будинку з виділенням фінансів на утеплення та розвитком двору.

Лідія Наріжна, голова ОСББ "Сім’я": "Саме перше, що зробив, це освітлення у дворі, допоміг дооблаштувати дитячий майданчик, зараз звернулися, щоб облаштувати дорогу, то Станіслав Лукирич сказав, що найближчим часом, це теж буде вирішено."

Не натішиться Лідія Миколаївна і тротуарній ініціативі посадовця. Переповідає, біля її домівки 15 років взагалі не було тротуару. Як і діла влади то проблеми людей. Тепер же, споглядаючи на початок облаштування пішохідної доріжки, вона не вірить власним очам.

Лідія Наріжна, голова ОСББ "Сім’я": "Можна ноги й підбори не ламати, хоч пройти по доріжкам. Бо коли йдуть дощі, тут зовсім не можливо пройти, треба було обходить дуже велику калюжу."

У прибудинковому благоустрої обранець чи не передовий серед колег. Кожний двір у нього – з перспективою освітлення, облаштованими місцями для відпочинку та вдячними жителями мікрорайону.

Іван Радько, житель м. Черкаси: "Якщо навіть освітлення не було, а зараз вже воно майже готове. Багато проблем по облаштування будинку було, а зараз багато по підвальних приміщенням вирішили проблем, як бачите чисто в нас, тобто великі зміни йдуть."

Депутатською опікою Станіслав Лукирич не полишає нікого. Наприклад, мешканці з ОСББ "Родина К-17", що по провулку Січовому 17 (колишній Корнійчука), попрохали допомоги з придбання світильників та лампочок (50 комплектів) для освітлення площадок під’їздів. Цю потребу радикал виконав за власний кошт. Досвід успішної співпраці в мікрорайоні депутат міської ради Станіслав Лукирич передає й голові правління молодіжного крила Радикальної партії Олега Ляшка Олександру Гергелю. Не полишає осторонь Станіслав Лукирич і соціальну та культурну сфери округу. Завжди підтримує ініціативи активних сусідів. Аби й розважально оживити мікрорайон.

Віктор Ніконенко голова КСН "Соборний":"На цей момент, такого депутата як Лукирич у нас не було, допомагає і мікрорайону Зелений, Кривалівському, звертаються, він небайдужий, і думаю, тільки через те, що він черкащанин."

Похвалу від жителів сам обранець приймає зі скромністю: хоч має ще багато амбітних планів, переконує, лише з підтримки рідного мікрорайону йому вдасться досягнути успіху.

Станіслав Лукирич, депутат міської ради:"До кінця року зробити тротуари по вулиці Митницька, по Нарбутівській, ще пішохідні доріжки поробить. Я в цьому районі народився і виріс, тут мене знають, це мене і надихає."

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські піротехніки розміновують деокуповані території (ВІДЕО) 

Черкаські піротехніки продовжують розміновувати деокуповані території Херсонської та Миколаївської областей від вибухонебезпечних предметів. Про це повідомляють на сторінці Обласного...

На Золотоніщині нетверезий водій збив мотоцикліста

У селі Софіївка Золотоніського району сталася аварія, в якій зіткнулися автомобіль "ЗАЗ Таврія" і мотоцикл "KAWASAKI". Про це повідомляє...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x