НовиниЧеркащанин претендує на посаду омбудсмена

Черкащанин претендує на посаду омбудсмена

-

- Advertisment -

На початку червня Верховна Рада обиратиме нового Уповноваженого з прав людини. 24 травня комітет Верховної ради України з питань прав людини затвердив трьох кандидатів на посаду омбудсмена, зокрема і черкащанина Андрія Мамалиги, пише "Страна.uа".

Тепер обмудсмена обиратимуть таємним голосуванням із кандидатур:

– Андрія Мамалиги (адвокат, правозахисник, близький до Радикальної партії Олега Ляшка);

– Людмили Денисової ("Народний фронт");

– Сергія Алексєєва (Блок Петра Порошенка).

Андрій Мамалига народився в Черкаській області в 1969 році. Після закінчення середньої школи, призваний у прикордонні війська СРСР і брав участь в бойових діях в Афганістані. Був активним учасником рухів націоналістичного спрямування – в 90-керував районною організацією Союз націоналістичної Української Молоді (пізніше УНА-УНСО).

У 1996 році закінчив юрфак Київського Державного університету імені Шевченка і в 1998 році отримав статус адвоката. У 2001-2006 роках захисник укладених учасників акції "Україна без Кучми" Миколи Карпюка, Ігоря Мазура, Андрія Шкіля, Руслана Зайченка. У серпні 2014 року в складі "Айдара" брав участь в бойових діях в районі Луганського аеропорту.

Зараз захищає нардепа Ігоря Мосійчука, відстоює в судах інтереси добробатовцев-радикалів Віти Заверухи, Станіслава Краснова, Миколи Коханівського, Валентина Лихоліта – "Баті". Всі вони, нагадаємо, звинувачують у скоєнні тяжких злочинів – вбивства, грабежі, держзраді.

У своїй програмі-мінімум, яку Мамалига єдиний оприлюднив заздалегідь, він вказує, що буде домагатися обмеження повноважень прокуратури і скасування процесуального керівництва прокурорів досудовим розслідуванням.

Людмила Денисова народилася в Архангельську. Як сама вказує в автобіографії – за національністю – росіянка, що може в разі обрання викликати потік "зради" .В 1989 році переїхала на Україну і стала юрисконсультом Кримського обкому ЛКСМ України. У 1998 році Людмила Денисова стала міністром економіки Автономної Республіки Крим (АРК).З 27 лютого по 2 грудня 2014 року – міністр соціальної політики в уряді "камікадзе" Арсенія Яценюка. Саме при ній були заморожені всі соціальні виплати, хоча тарифи і ціни різко пішли вгору. На виборах в Раду восени 2014 роки разом з багатьма іншими міністрами пройшла в Раду за списком партії "Народний фронт" Арсенія Яценюка.

Кандидат від БПП Сергій Алексєєв народився 9 лютого 1977 року в Києві. Навчався на юридичному факультеті Київської академії праці і соціальних відносин. Після навчання працював адвокатом у кримінальних справах. Згодом, продовжив роботу в АБ "Енергобанк", де пройшов шлях від юрист-консультанта до керівника юридичного управління банку. Алексєєв близький з Віталієм Кличком, оскільки є президентом громадської організації "Офіційний Фан-клуб братів Кличків" (з моменту заснування в 2011 році). У 2014 році обраний Головою Кіровоградської обласної організації партії "УДАР".

Якщо Верховна Рада не зможе обрати омбудсмена або ж не проведе голосування до 6 червня, розпочнеться новий цикл висунення кандидатур.

Як повідомляв сайт vikka.ua, 28-річний драбівський прокурор претендує на прокурорське крісло в Мелітополі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У селі на Черкащині згоріла хата. Причина – порушення правил безпеки

15 червня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що у селі Малий Ржавець Степанецької територіальної громади виникла пожежа...

Директори черкаських шкіл зняли кліп для випускників

Директори черкаських закладів загальної середньої освіти привітали випускників зі святом та записали відеосюрприз. Про це пишуть на сторінці Департаменту...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x